Pengikut Saya

Tuesday, December 27, 2011

hanya kata kata ^_^

salam you all semua ,

dah lama tak update kan , sibuk sekarang nih , lagi lagi final exam tak lama lagi .. need to study , and finish my ALL assignment . memang bercinta laa kalau buat assignment kan , mengalahkan bercinta dengan orang . hehe ^_^ .. apa apa pun itu semua untuk masa depan jugakk kan .. If want a better life and a good job must to study to get it! Waaahh , speaking ! walaupun GRAMMAR berterabur . huhu ..

tak lama je lagi nak masuk tahun baru , apa azam tahun baru korang ? mesti ada yang nak kahwin la , find a new job la , dapat baby baru la , etc . Aku tak ada azam cuma berniat nak abiskan study cepat cepat , find a good job, spend more money , part time degree ! wahh ! banyak niat , kang tak terbuat pulak .. capai yang mana boleh capai dulu .. Impian yang pertama nak capai dulu adalah membeli gadget yang jadi trend sekarang , DSLR .. Canon EOS 1100D , Maroon Colour ! tu diaaa .. Hopefully boleh capai apa yang diinginkan tu , InsyaAllah !

sekarang nih aku sedang GAIN weight ! Dah ramai yang menegur badan ku semakin naik dan pipi semakin tembam , tak lama lagi jadi APAM ! fuhh ! Kalau tunang takde , makan tak selera , duduk rumah makcik makan berpinggan pinggan , jumpa tunang makan berTAN-TAN ! huhu , mana tak naik badan nih , hihi .. apa apa pun janji happy , hati sonangg , takde problem dan tak kacau hidup orang , betul tak ? nak tengok gambar terbaru aku ? nanti aku post kan okay ..

ni la aku sekarangg ,

okay korang , nanti update lagii .. selamat petang dan Assalammualaikum .

p/s ; Hope Korang enjoy and Have A nice Day !

Saturday, November 12, 2011

Rezeki 11.11.11 :)

hai guys .

ni nak story mory nih . orang duk sibuk update pasal tarikh 11.11.11 semalam kan ? harini aku nak update apa yang jadi dengan tarikh semalam . macam saspen je kan? jap la , jangan tukar channel , baru nak start story nih .

semalam aku dengan tunang pegi mancing . baru je sampai dah lapar . oke la aku pegi beli tapau nasi goreng . bila sampai je dah ada orang tu mancing dapat ikan Gemang . huhu . oke takpe la . tunggu lagi . last-2 dalam pukul 9 malam camtu . tbe-2 joran abg sebelah lagi sorang tu berbunyi sebab machine nya di free kan "kreeeekkkkkkkkkkkkkkk" abg tu cepat-2 tarik . ikan tu lawan balik , "kreeeeekkkkkkkkkkkkkk" bunyi lagi . perrrgghhhhhh! layannnn~ lama jugak la nak menarik ikan tu naik . ada la dalam 15 minit camtu , "kreeeeeeeeeeeeeeeeekkkkk" last bunyi , tunang aku dan membe die si AL turun bawah . tengok ekor ikan dah terpacak . tunang aku jerit "PARI DAH NAIK WOIIIIII" pecah rekod laa abg tu naik Pari kat Tanjung Harapan .. mana ada lagi orang yang mancing kat situ dapat pari .perghhhhhhhh~ besar siot .. ada la dalam 5kg camtu . huh~ aku tengok pun syokkkk~


ni tunang aku posing dgn Pari . hihi

bersama pari tanjung harapan .

at last tunang aku dapat Gemang .
(suka ibu dapat favourite ikan dia )

p/s ; enjoy oke !

Thursday, November 10, 2011

terimakasih kawan ^_^

hai guys .

sorry dah lama tak UPDATE . busy la . lagi-2 keyboard rosak gara-2 adik tumpahkan air . memang SPOIL MOOD la kannn . update Facebook pun terpaksa menggunakan laptop adik lagi sorang tuh . habis tulisan sume sambung-2 kalau guna laptop sendiri . tiba-2 masa lepak kat Libraryy konon nya nak buat discussion la tuh before exam . (memang discuss pun) sambil hadap FB . hihi bak kata pepatah " menyelam sambil minum air " .



ada lah sorang classmate saya jugakk yang tolong carikan keyboard " lutsinar " yang dah sedia ada dalam lappy nih . hihi keyboard alam maya . HAHA . takpe la asalkan ada kan . daripada buang duit repair . memang MAHAL la kann . sob sob sob :( .

p/s ; kepada kawan saya Azzam Zamani . terima kasih kawan ~! dah carikan keyboard alam maya nih . ^_^

Sunday, August 28, 2011

mengisi masa lapang . haha

Bismillahirahmanirrahim~

harini 28.08.2011 .. hari kedua terakhir sebelum ramadhan melabuhkan tirainya . amacam? puasa penuh tak? tak sangka kan. sekejap je dah nak abis puasa . esok lusa dah raya. InsyaAllah~ .. korang dah abis shopping? aku dah settle semua . kasut, baju kurung, pashmina baru, and jeans baru. settle sudah! haritu pegi danau kota dengan tunang aku dan sepupu dan spupu aku nye bf .. ya Allah! ramai gilerrrr orang. ingatkan jalan raya je sesak dgn kereta. rupanya orang pun sesak kat danau kota tu. kul 4pagi still ramai lagi orang. gile kan?!~ haha.. bf sepupu yang drive kete. kali ni aku dgn tunang aku jadi bosss duk kat belakang.. haha . nak parking kete pun bukan main susah lagi. nak tahu park kete kat ne? nak dekat station putra lrt Taman Melati tuh~ . jauh kan? haha .. menapak laa apa lagi.. haha. last2 aku tak beli apa pun . makan je . haha . spupu aku yang shopping sakan .. harini encik tunang kena dera . mengecat rumah pulak . wane orange raya tahun ni . tahun lepas warna purple . hihi .. thanks to encik tunang.. harap maklum la adik lelaki pon tak besar lagi . nak mengecat ni tak reti. setakat nak mengacau boleh laa . lagi2 bakal menantu sulung .. so kena la menjalankan tanggungjawab sebagai anak menantu yang baik . haha . statement tak bole blaaa~~

p/s : SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN . maafkan salah silap dan jika terkasar bahasa ..

Tuesday, August 16, 2011

hari ini hari K.I.T.A~~ :)

Bismillahirahmanirrahim~~


Esok 17.08.2011. Alhamdulillah hubungan yang selama ini di pertahankan masih lagi kekal sehingga harini. 5 tahun sudah berlalu. bukan senang nak pertahankan hubungan ni sampai sekarang. daripada bercinta sehingga kami bertunang. Hanya Allah S.W.T je yang tahu apa yang kami lalui . kerana itu semua ujian datang Dari-Nya. Kami terima dengan redha dan pasrah . Sejak 2007 sehingga kami bertunang pada tahun 2010. masih lagi dugaan datang bertimpa-timpa. Alhamdulillah setelah bertunang, dugaan tu hanya datang sekadar untuk menguji kesabaran.Semasa bercinta semuanye indah . tapi dalam indah tu ada peritnya. tapi kami lalui dengan sabar dan tabah. Hari demi hari kami menyulam kasih dengan kesabaran dan ketabahan yang makin menebal. Tipu la kalau bercinta tak ada gaduh kan? boleh dikatakan setiap minggu gaduh. kalau baik pun sekejap je. harini baik,esok gaduh balik. tapi kalau ingat pasal dulu dulu . tersenyum sorang. hihi.. lepas je bertunang alhamdulillah . tak ada laa gaduh sangat. kalau harini gaduh, esok mesti kena jumpa. hihihi. taknak gaduh tuh berlarutan. kalau tidak sampai hujung bulan la tak baik baik. kalau tak gaduh tak best pulak kan? hihi.. apa apa pun bersyukur sangat hubungan ni sampai sekarang. daripada bercinta jarak jauh sehingga sekarang. makin hari makin dekat di hati walaupun encik tunang tu jauh di Sepang. hihi..

p/s: Hai Sayang, encik tunang..
Esok 17.8.2011 genap kita 5 tahun bersama. dah banyak benda yangg kita lalui bersama tak kira la yang susah mahupun senang.. selama 5 tahun kita bersusah payah mempertahankan hubungan dan kasih sayang antara kita. Sejak 2007 hingga sekarang, kasih sayang dan cinta antara kita masih lagi utuh walaupun pelbagai rintangan yang datang. Sebelum bertunang, macam macam yang datang menggoda awak. tapi dek kerana cinta awak yang dalam untuk saya , awak berjaya menepis segala yang datang. Alhamdulillah kita masih bersama. dan saya sangggaaattt sayang pada awak. mungkin awak bukanlah cinta pertama saya , tapi saya nak awak jadi yang terakhir dalam hidup saya~ .
ILOVEYOU Sayang.. :)

Sunday, August 14, 2011

love Hijab~~


Bismillahirahmanirrahim~~

harini first time saya mencuba lilit shawl ala ala Hana Tajima . kalau ada yang kurang korang boleh beritahu dan nasihat . tak kisah pun apa korang nak cakap . i will respect your comment . but REMEMBER don't be rude. I will treat you well if you do not exceed the limits. I will upload some pictures for viewing to you all . :)

amacam oke tak ?

ngeee~~

tak bole bla! HAHA . :)

p/s : leave your comment . i will reply ASAP! :)

Saturday, August 13, 2011

die kawan~ die lawan~ :)

Bismillahirahmanirrahim~~





Dua hari lepas saya pick up encik tunang kat sepang . selepas dia abis keje kami balik rumah kat shah alam. ibu dah tunggu nak berbuka sama sama kat rumah . kali ni saya suruh encik tunang yang drive sampai rumah . kaki saya dah penat tekan minyak brek and clutch tuh . kami buat apa yang selalu kami buat . hobi kami bila salah sorang yang drive . sorang lagi tu mesti kena berborak dengan driver supaya driver tak mengantuk . kalau korang tak caya korang boleh cuba . tapi kalau korang dah penat and nak tidur korang cakap dengan driver tu ye . jangan tinggalkan die sorang nanti bahaya . Ehh ! berbalik pada cerita saya tadi. saya pun gatal mulut nak tanya yang bukan2. kadang kala tu terserlah tabiat kesengalan saya tuh. hihi .. saya tanya camni pada encik tunang;

sy : b tak boring ke asyik keluar dgn syg je?pegi la lepak dgn kwn2 skali skala tu
en.tunang : tak. b lagi suke dgn syg. klu lepak dgn kwn2 mcm xbest je. lgpun kita boleh kongsi apa pun yg kte nak.

tu la alkisahnya . saya bukan apa. kadang kala tu kesian dengan dia. macam saya ni kongkong hidup dia pulak. tapi saya tak buat macam tu. saya berikan dia peluang untuk buat yang terbaik dalam hidup dia . saya hanya sekadar tulang belakang baginya. tapi tu la kami . susah senang kami kongsi sama sama . selama 5 tahun kapel sampai la dah bertunang setahun . macam macam yang kami lalui . bermula dari tahun 2007 , selepas 2010 kami bertunang hingga kini . pelbagai rintangan yang kami lalui . Alhamdulillah saya dikurniakan insan seperti dia . dia la kawan saya . dan dia juga lawan saya . kami dah macam adik beradik . lagi lagi dengan dia yang hidup sebatang kara . anak yatim sama seperti saya . saya menjaga dia dengan baik begitu juga dia menjaga saya. orang cakap dia macam macam tapi hati saya tak pernah kurang sikit pun kasih sayang saya pada dia. dia la SAHABAT paling rapat , TEMAN bergurau , TUNANG yang sporting , dan dia sentiasa ada bila saya susah mahupun senang . ^_^

p/s : ILOVEYOU sayangg .. :)

Monday, August 8, 2011

hari ini KELAHIRANNYA esok KEPERGIANNYA :)


esok 9 haribulan lapan 2011 . harijadi arwah ayah aku. Jika beliau masih hidup. beliau berumur 46 tahun. Nama penuh beliau adalah Fauzi Bin Ismail. Beliau dilahirkan di Tanah Merah, Kelantan. Dibesarkan juga disana. Semasa beliau berumur 20 an, beliau telah merantau ke Kuala Lumpur untuk mencari pekerjaan. Maklum lah family susah. hanya beliau dan abang beliau,Mahadi yang menetap di Kuala Lumpur. macam macam pekerjaan beliau kerja. akhirnya, pekerjaan yang terakhir beliau berkhidmat adalah Clerk Of Work .. ataupun dalam bahasa melayu nya Penyelia Tapak . merangkap Pelukis Pelan.. Semasa Beliau berumur 25 tahun .. beliau mengahwini ibuku,Noorhafida bt Talib. ibuku adalah anak kelahiran Kuala Lumpur. saat itu usia ibuku 20 tahun.. kini 41 tahun.. aku dilahirkan pada 27 April 1991, kini berusia 20 tahun. Aku mempunyai 4 orang adik beradik. dua lelaki dan dua perempuan. Saat bliau meninggalkan kami sekeluarga . adik lelaki ku yang bongsu berusia 2 tahun . aku berusia 16 tahun . adikku yang kedua berusia 14tahun dan yang ketiga 8 tahun.. Saat itu adalah saat genting .. beliau meninggal dunia kerana kemalangan teruk motorsikal. kalau cerita pon korang mesti seraammm .. tapi aku nak cerita jugakk .. sebelum kemalangan beliau balik rumah . tidur sekejap .. lepas tu dapat panggilan dari majikan nya harus ke tapak pembinaan . saat nak melangkah keluar dengan baju tidak berbutang .. adikku yang kedua menegur "ayah tak butang baju?" beliau berkata "yela . lupaa.. meh anak ayah tolong butangkan .. nanti nak jumpa lama lagi" saat itu beliau menghadapku .. meminta ku untuk membutangkan bajunya sambil memicit pipiku . saat itu akan ku ingat sampai bila bila kerana dia adalah KESAYANGANKU.. selepasa asar beliau mengalami kemalangan di simpang jalan menuju ke tapak pembinaan . kemalangan itu terjadi antara kereta , lori dan motorsikal yang di tunggang beliau .. beliau memotong lori dan kereta tiba tiba keluar dari simpang tanpa memandang kiri dan kanan lalu merempuh motorsikal beliau .. beliau tercampak di atas jalan dan digilis lori dari arah bertentangan .. dari pinggang hingga ke bawah hancur . kaki patah seperti kepak ayam .. tulang rusuk rapat naik ke atas . usus perut pecah . salur pernafasan terpaksa di tebuk . 3 paine darah tak boleh diterima .. akhirnya jam 12.10 tgh malam , 6hb Disember 2007 .. beliau menghembuskan nafasnya di Hospital Besar Tengku Ampuan Rahimah, Klang ... saat itu luluh hati .. bagai nak jatuh jantung . lemah lutut bagai nak tercabut .. terkilan sanggat sebab masa tu tak ada disisi beliau . hanya ibu dan adik beradik ibu je . aku dengan adik beradik aku lambat 10 minit .. 12.20am aku sampai kat hospital . tapi takpe laa . dah takde jodoh orang kata kan .. sampai sekarang aku masih terbayang beliau terbujur baring di katil hospital . saat cium dahi beliau di bilik mayat .. saat beliau di kebumikan .. hujan turun selebat lebatnya . azan asar berkumandang saat itu .. sungguh dicucuri rahmat Allah semasa beliau dikebumikan .. Semoga beliau dicucuri rahmat dan ditempatkan disisi orang orang yang beriman.. Aminn .. Al-Fatihah ..

" Selamat Hari Jadi Ayah"

Sunday, August 7, 2011

menjelang raya~~

Salam korang . harini dah masuk hari yang ke-7 puasa . korang dah shopping raya? mesti dah kan? hihi. ak pun dah buat persiapan untuk raya. kalau ingat pasal raya teringat segala peristiwa yang lama. kalau bleh undurkan masa. ak nak sanggatt! boleh beraya dengan arwah ayah puas-puas.. tapi apakan daya tuhan lebih sayangkan dia dari kita. hilang dia sorang,datang yang baru.. encik tunangku ..haha. tahun ni raya harap harap lebih meriah dari dulu. semalam pegi Sogo. ramai gilerr orang ber'shopping' sakan.. SALE lak tuh! tu yang menimbun orang. dari Sogo, Maybank masjid jamek patah balik Sogo pastu nak balik tu naik tren lalu balik kat masjid jamek .. alih alih dah samapi tren adik yang kecik tuh ajak ibu pegi KLCC pulak.. terpaksa la ikut.. kang melalak pulak. lepas berbuka kat rumah makcik kat kampung baru tu. lepas isyak balik shah alam. perghhhh! lunyai siot.. nak tidur je kaki lenguh2 tahap gaban.. huhu.. memang penat laaa.. tapi nanti nak pegi lagi.. nak beli apa yang patut dibeli.orang ramai tapi memang syokk . rasa laa sikit nak raya tu kan.. KL tu jem terok. bila dah malam lengang lak jalan. nanti raya lagi lengang.. semua perantau balik kampung halaman. pakcik ak dari Brussels tu pun balik raya kat Malaysia.. 19hb ni sampai laa dia kat sini. 10 hari sebelum raya. boleh shopping raya dengan dia .. hihi.. okey la korang . lepas sahur ni ngantuk pulak. kaki pun masih lenguh lagi. ak nak sambung mimpi laa .. bubye uolz!! :)

Monday, August 1, 2011

cerita saya . ^_^

harini first puasa . Alhamdulillah berjalan dgn baik. bulan yang baik ni harus la ditingkatkan iman dan ibadah.InsyaAllah kita akan diberkati-Nya. tapi kan .. asyik ingat nak makan je . macam tak caye je dah puasa kan. semalam pegi jalan-jalan dengan encik tunang. Niat aku dah tertunai . tunggu je raya nanti.. hihi... ramai gile orang kat Masjid Jamek.. orang sume dah shopping sakan .. puasa pun baru je mula kan.. tapi shopping untuk raya sume dah beli. haha.. Ingat ye .. bulan puasa ni kita patut berjimat cermat bukan membazir mengikut nafsu.. hihi .. salam dari saya _einnaffendy.. :)

Saturday, July 23, 2011

Ramadan Datang Lagi~~

ramadan datang lagi .. first year puasa tanpa encik tunang . tahun yang ke empat puasa tanpa ayah disisi. huhu .. sedihhh kott .. dua orang tersayang takde disisi. tapi takpe la .. masih ada ibu dan adik adik yang lain. tapi first day puasa aku kat kampung baru kot. kalau next week balik. bole laa bersahur sama sama dengan ibu. tapi berbuka mesti tak sempat. sebab ada class dari pukul 2 sampai 6 petang. hurm .. tak boleh nak bayangkan macam mana puasa kali ni. macam tak rasa puasa pon. raya apatah lagi. dah 4 tahun macam ni. tapi first raya tetap pakai baju raya . HAHA ... tahun ni encik tunang keje lagi . tambahan pulak berniaga bazar ramadhan. ayoo. sebulan kot tak jumpa dia nanti. tapi bila free aku pegi laa Sepang . menjenguk dia .. hope ramadan ni akan mendapat lebih keberkatan dari-Nya. terawih jangan lupa ye kawan kawan .. InsyaAllah .. tahun ni pun aku buat terawih .. Selamat Berpuasa.

Saturday, June 18, 2011

Happy Father's Day


Happy Father's Day to all father's in the world .. hari yang istimewa untuk bapa bapa sedunia . saat ini laa anda semua boleh lihat betapa bahagianya mereka saat anak anak mereka mengucapkan "Selamat Hari Bapa,Ayah .. Happy Father's Day,Daddy" tetapi saat ini aku hanya mengenangkan arwah ayah aku yang dulu aku tidak kesampaian untuk memberikan beliau apa-apa .. tetapi apakan daya Allah lebih menyayanginya lebih daripada kami sekeluarga . apa-apa pun kami redha dengan ketentuan dari-Nya .. beliau adalah seorang ayah yang baik dan bertanggungjawab sebenarnya . walaupun kadang kala beliau lalai terhadap kami . tapi itulah hakikat dan dugan hidup kami . masing masing ada dugaan yang lain kan ? so ini cerita aku .. saat beliau menyambut kepulangan dari yang Maha Esa . aku masih berusia 16 tahun (kini 20tahun) sudah 4 tahun beliau meninggalkan kami . tapi aku tak pernah menyesal dan merungut memiliki beliau sebagai seorang ayah aku; tanpa dia takde laa aku kan ? hilang beliau ibarat hilang separuh nyawa .. tiada siapa yang faham perasaan aku ketika itu . hanya mampu MENANGIS .. tapi sekarang . hidup mengajar aku lebih matang . hidup mengajar aku banyak pengajaran . hidup mengajar aku apa erti kehidupan sebenar .. hidup juga mengajar aku lebih mengenali siapa itu lelaki .. tanpa ayah aku jadi begini . tanpa ayah hidup tak tentu arah . tanpa ayah tiada bimbingan yang teguh . tanpa ayah penderitaan itu semakin menjadi jadi . tanpa ayah dugaan yang harus di lalui semakin berat . tanpa ayah juga kami hilang arah tuju . tetapi hidup banyak membimbing aku untuk teruskan hidup . hilang ayah tak berganti tetapi insan lain hadir dalam hidup aku untuk menjaga aku dan keluarga . bukan pengganti ayah tapi teman sehidup semati aku. InsyaAllah .. dulu ..aku tak mampu nak berikan apa-apa untuk ayah . tapi sekarang yang hanya aku mampu aku berikan hanya lah Al-Fatihah ..

p/s: moga rohnya dicucuri rahmat ..

Monday, June 13, 2011

loves EDITING ..


hah .ni ada update lagi dari aku . korang mesti dah jemu kan nak baca blogg aku ni . mesti korang duk bercakap cakap ..rajin aku dok update blog ni . huhu. update aku kali ni berkenaan dengan editing picture. walaupun aku tak ada camera DSLR. canon nikon and etc . but aku ada camera digital dan camera handphone Sony Ericsson Xperia X10 aku tuh . lagi senang nak bawak.. daripada DSLR tuh walaupun aku memang terSANGATT laa nak camera tuh..huhu. jom tengok picture picture yang aku sempat edit bile aku dah kebosanan .. kebanyakkannya picture aku laa .. kalau ada terUPLOAD picture tak bertudung tuh . tu picture lamaaa laa ..tapi aku dah perbaharui kan dengan EDIT ^_^


combine picture . cantik tak?? jadi satu kan ..



yang ni tunang aku yang amik . huhu .. ala ala model gitu walaupun aku katek!! haha


termenung jauh nampak .. ^_^


pic ni adik aku yang amik .. cantik ?

yg tengah tu adik aku.. apaa tu kt tgh seluar ? haha .. shhh..


yg ni special sikit .. ^_^

yang ni paling special . sebab OREN ! hihi

yang tembam ni . ADIK aku yg kedua .


yg ni BFF aku dgn pakwe die . ^_^

yang ni tunang aku ... ^_^

ni aku masa mula2 bertudung. with ekin my BFF ^_^

oke laa korang yang ni je mampu aku upload kan utk santapan korang sume .. sebenarnya ada banyak lagi . hihi ..terima kasih korang sebab sudi tengok blog aku ni ^_^

p/s: senang je nak edit ni . yang penting MINAT.. ^_^


have a great day ... ^_^



semalam hari yang paling best laa . sebab pertama adalah anniversarry one year engagement einnaffendy .. sebab kedua . perangai tunang aku tu tetibe jadi giler .. sejak tengok maharaja lawak jozan .duk terikut ikut .awan nanonanonanonano~~~ .. HAHA . tak giler tu namenya? sebab ketiga adalah buat pertama kali dia sanggup tinggalkan joran dia untuk pegi dating dengan aku .haha.. nak tahu kenapa aku cakap macam ni? sebabnya selama ni dia tak pernah tinggalkan joran dia tu.mana die pegi mesti dia bawak .. sentiasa je ada joran tu dalam kete KANCIL aku tu . hoho.. sebab keempat ni yang paling terkesimaa .haha tak boleh blaa..nak tahu sebab ap? sejak dia tinggalkan danau kota pasal kess orang yang tak ada hati perut tu. semalam aku ajak pegi sana . dia nak lak pegi. No OBJECTION!! huhu..setahun dah bertunang..baru semalam aku ajak dia nak pegi. sebab kelima adalah tengok movie!! KL GANGSTER .memang gempak laa filem tu ..walaupun first intro tu camera kabut sikit. tapi bila dah sampai part Aaron Aziz tu dah cun dah .. haha ..teringat kat Seth Tan.HAHA .apa apa pun filem tu memang gempak giler laa . ramai gile orang kat e@Curve Damansara semalam .. tiket pun beli pukul 6.10pm .haha.. sampai tak sedar masa berlalu. sedar sedar cter pon dah abis .. last sekali dah lepak danau kota sampai pukul 11 . pastu gerak hantar dd dan maisya kat subang.pastu teros gerak sepang hantar tunang balik..last2 aku tidur pukul 2 pagi.. giler punye jalan!!

p/s: THUMBS UP to Syamsul Yusof .pengarah muda yang berkaliber .. ^_^

Sunday, June 12, 2011

tembam pendek .. hihi ^_^




sejak akhir akhir ni aku tersanggattt laa kuat makan sampai aku tak sedar badan aku dah semakin naik .. pipi dah semakin tembam .. sampai kan ibu dan makcik aku pon tegur .. betapa kuatnya aku makan . mana taknya . celik je mata perot lapar . lepas mandi je lapar . tengok tv je lapar . apa lagi . MAKAN laa . mana boleh tahan perot lama lama . sampai adik aku cakap macam ni "ehh .. ko ni makan tak henti henti . nak gemok macam aku erk?" HAHA .. giler ke tak sampai adik aku pon cakap macam tu .. biar laa .. aku memang nak badan aku berisi sikit daripada kurus macam tiang elektrik tu .. huhu . sejak dari tu . aku teros makan .. dan makan . sampai aku kenyang .. makan tidur makan tidur .. hihi .. gambar gambar kat atas tu korang boleh tengok betapa tembamnya aku sekarang berbanding dengan dulu . caye tak ?? orang kata .. hati senang .. hihi ^_^

p/s: jangan tanya kenapa aku suka sangatt dengan warna oren tuh!!

one year einnaffendy engagement ^_^


Bismillahirahmanirahim ..

harini (12.06.2011) genap setahun pertunangan aku dengan Mohd Affendy .. Alhamdulillah .. kami masih utuh . dan masih lagi sayangg dan menyayangii .. orang kata tunang lama lama ni banyak dugaannya .. DUGAAN tu mana mana pun ada selagi kita hidup di muka bumi ini . sedangkan orang yang dah berkahwin pun ada dugaan jugak . bukannya tunang je . tak Kahwin pun ada dugaan jugak .. aku bersyukur ke hadrat Illahi kerana panjangkan jodoh aku dengan dia hingga ke harini. aku harap ia akan kekal sampai akhir hayat aku nanti . InsyaAllah .. dengan izin dari-Nya . jauhi kami dari benda yang tak elok dan musibah yang tak mampu kami lalui dan hadapi . alhamdulillah aku di pertemukan dengan dia walaupun dia banyak kekurangan . tapi yang penting HATI dia baik . dan dapat jaga aku dengan baik .. walau apapun orang cakap pasal dia . aku tak kisah . sebab aku lebih kenal sape dia . 5 tahun berkasih sayangg. setahun bertunang . 5+1=6 . 6 tahun aku dengan dia .sedikit sebanyak aku dah tahu die macam mana . biar orang nak kata apa pun . mulut orang tak boleh nak tutup . tapi aku tetap sayangg kan dia .sikit pun tak berubah ! walaupun kadang kala dia tu ad angin barat daya . apa apa pun aku sayangg kan dia . hihi .. korang doakan kami ye ..Aminn ^_^

p/s : saya tak pernah menyesal kenal awak dan sayangkan awak . kerana awak lebih dari apa sekalipun .. saya lebih kenal awak daripada orang lain . pedulikan apa orang nak cakap tentang kita . asalkan kita berdua tahu mana yang lebih baik untuk diri kita pada masa akan datang . love youu ^_^

Monday, June 6, 2011

am i fat ??


ehh .. pecah rekod laa .. 3 hari berturut-turut melantak MCD .. giler kentang laa .. tunang aku dah membebel .. asyik dok melantak MCD .. ni gara-gara lepas makan makanan hospital time wan masuk hospital hari tu .. last aku makan breakfast je laa . lepas tu makan tengah hari makan kat kedai . habis lak nasi aku makan .selalunye tak habis .. lepas tu petang pegi KLCC dengan syada and teha . melantak roti .. blueberry cheese tart . MCD lagi .. semuanya habis aku kerjakan .. tak penah penah aku makan banyak macam tuh .. yang pelik nya . syada pon makan jugak makanan hospital tapi takde laa nak melantak 24 jam .. hari sabtu lak . lepas je aku bangun tidur petang uw .. tetibe je ni .. terasa tekak nak makan MCD lagi .. dahsyat betol la perot ni . teros aku siap siap . dengan tak basuh muka baru bangun tidur . teros sarung je tudung mana yang ada .. berdesup aku pegi KLCC .. nasib baik laa rumah syada uw dekat dengan KLCC .. kalau tak jenuh aku nak drive jauh jauh .. HAHA .. harini pegi carrefour lagi . melantak lagi MCD ..mane laa tunang aku uw tak membebel .. benda takde nak fikir . problem alhamdulillah takde . class pon tak start lagi . minggu depan baru start class. apa boleh buat kat rumah selain makan tidur . HAHA . jangan marahh ye sayanggg kalau berat saya naik lagi .. ^_^

p/s: saya tahu awak tetap sayangkan saya walaupun saya gemokk sekalipun .. jangan marahkan saya . marahkan tekak dan perot saya yang asyik nak mintak benda yang bukan bukan .. >_<

Saturday, June 4, 2011

M.E vs M.A.K.A.N ^_^


makin hari makin banyak lak makan .. makin naik lak badan .. tak pegi timbang lagi . bpe la agak2 nya berat badan sekarang erk .. hoho .semalam pegi jalan2 dengan adik2 sepupu .. teha and syada kat KLCC lepas wan discharged ... makan MCD,cheese tart .. woo .. harini .. MCD lagi .. blueberry cheese tart lagi .. haha .. nak buat camne . tekak nak makan . kang lapar susah lak an .. hoho .. sebelom tu . mesej dlu dengan encik tunang Mohd Affendy ..

I said : "sygg nak makan MCD lagi laa jap lagi nak beli ..."
en. tunang said : "syg gemokk b cari lain"
I said : "Takde maknanye b nak cari lain"

tu la kisahnye .. last2 aku pakai tudung .. siap2 . teros gerak pegi KLCC ..beli MCD .. bluberry chesse tart kat Roti Boy ... makan sampai lebam .. wahhh .. peduli apa aku orang nak cakap aku apa pon .. hoho .. asalkan perot aku kenyang .. hihi ..yang penting encik tunang sayang kat aku .. haha . tu yang penting . aku gemok ke apa ke .. haha . tetap gak !! tu yang penting .. sayang awak lebih laa encik tunang ^_^

Friday, June 3, 2011

wan VS hospital :)


alhamdulillah .. wan dah boleh discharged . seminggu jugak la wan duk dalam Hospital Pakar Al-Islam ni . start masuk wad 29.5.2011 .. gara2 kena serang lemah jantung . lepas tu demam . darah tinggi pulak yang turun naik.. hari selasa pulak nurse check wan.. dapat kencing manis la pulak.. tapi mujur tak tinggi sangat .. thanks to mama sebab temankan wan hari2 .. mak and syada pulak temankan malam nak tidur . semalam aku dengan syada yang temankan wan untuk hari yang terakhir kat wad ni . Nurse yang jaga wan pon baik2 .. doktor pon sama.. Doktor yang check wan 2 orang . Nurse 5 orang .. bukan tu je tau . Makcik CLEANER pon jadi kawan wan .. mungkin sebab tu wan dah makin baik . makanan kat hospital ni pon sedap2 .. sampai ak dengan syada pon bedal . balik uma nanti KEBULUR laa . haha .. hope wan akan lebih sihat dan baik2 je lepas ni . :)

Thursday, May 26, 2011

f.o.r.e.m.a.n. t.u..t.u.n.a.n.g.s.a.y.a :)


ayoo .. dah lama tak update blog ni .. huhu .. after final exam abis je . cuti for two weeks .. tapi tak boleh nak jalan mane pon . dok terperap kat uma . HUHU .. actually kereta pon masuk bengkel . tok repair mane yang sakit je . tu pun dah berhabis 1600 lebih . huh .. sian kancil uw . walaupun dah 12 tahun . dah TUA pon . sepatutnya dah pencen pon . tapi tetap BERJASA .. kemana ak pegi mesti ak bawak die .. walaupun tu kete mak ak . HAHA . dah dia tak guna . ak guna laa . adei .. tengok la picture kat atas uw . dah "TOGEL" kot rupa die . huhu . thanks to my encik tunang Mohd Affendy .. sanggup tinggalkan kerja semata-mata nak repair uw . HAHA . die bukan foreman . tapi dah macam foreman . sebab bengkel yang repair kete uw bengkel kawan die . hihi . apa apa pon TERIMA KASIH sayang ... dulu sanggup pegi menjala nak cari udang galah tok ak .sekarang pulak sanggup nak jadi foreman untuk kereta saya pulak . Untung saya dapat awak !! HAHA . sayang awak lebih laa kalau cam ni .. :)

Monday, May 16, 2011

impian jdi kenyataan ..


akhirnya penantian menjadi suatu kenyataan .. haha .. tunang tersayang dah "tunaikan" hajat di tekak nak makan udang galah tuh .. huu .. ada gak la 31 ekor .. udang galah .. walaupun tak besar lagi dan tak cukup biru udang galah tu ..tapi tak kisah la .. asalkan boleh makan dan hilangkan kempunan ni .. walaupun tunang aku tu selalu "angin barat daya" tapi aku tahu dia sangat lah sayang kat aku. harap sayang dia tu sampai akhir hayat nanti... especially bila dah kahwin .. jangan berubah pulak ye sayang .. nanti i lari baru u tau .. haha .. takde maknenye nak lari .. gurau2 je .. apaapa pun balik pada udang galah tadi .. sabtu lepas kot (14th May 2011) ibu aku masak kari ikan tuna .. tak laku !! sume makan udang . aku ambik satu mangkuk udang .. licin sudah .. tapi ikan .. hahaha tak sentuh .. sampai malam boleh makan lagi. .. udang je tak dapat di selamatkan .. tak sampai petang berdesup macam Putra LRT tu abis .. haha .. nanti suh tunang aku pegi menjala lagi .. haha.. confirm pas ni sepit udang galah uw dah besar ...tu la perangai tunang aku sebenarnye .. marah marah sayang .. haha .. nak seribu daya taknak seribu dalih .. demi aku yang tercinta ni .. sanggup pegi menjala .. apaapa pun TERIMA KASIH SAYANG .. :)

Tuesday, May 10, 2011

mencari dimana kamoo ..


dah sebulan kott . ak cari ko tak jumpa . mana ye nak cari ko . hurm . tunang ak ckp skrg ni bukan musim ko lagi . tapi ak nak sangat makan ko . dah lama kot tak makan ko wahai Udang Galah . entah kenapa ak tetibe je nak makan ko . ak dah cari ko merata kott .. tak ada jugak . ak suruh tunang ak cari ko jugak sampai dapat . ak nak sangat2 ko .. pergh .. dapat makan ko . alangkah nikmatnya ... mana la ak nak cari ko erk . chow kit ? adoi .. tak ada masa la nak pegi sane .. wahai encik tunang ku sayang Mohd Affendy .. tolong la carikan saya udang galah ni ye . jangan la buat saya mengidam lama2 .. saya nak makan sangat udang galah ni .. please ye .. carikan . taknak udang kertas ke . udang buluh ke .. udang karang ke .. lobster ke .. tapi saya hanya nak UDANG GALAH je .. carikan ye sayang ... :(

Friday, April 29, 2011

usaha tanda kejayaan ..


haha ... akhirnye .. setelah satu jam kott aku mengodek2 bloggg nih .. akhirnya .. ak berjaya juga buat macam mane BFF (Dedi Citra) buat kat bloggg die .. haha .. kau ade ?? msti la ad kn ?? hahaha .. amacam .. okey tak blog ak ?? korang nak copy ?? ''alamak!! sorry la der... tak boleh copy !!" hahaha ... kalau korang nak jugak macam ak .. cari sendiri oke .. nanti ak update lagi .. ehh . Dedi Citra .. ak pon minah CODING gak laaa .. tapi buat mase sekarang je laa ..lepas ni ak mngagau cari... hahaha ... jeles?? takde dah kott .. sebab ap yang ko ade tuh .. ak dh buat kat blogggg aku .... hihi .. jangan marah ye ... PEACE NO WAR!! :)

Sunday, April 17, 2011

the best!


thank to Cik D for the birthday present .. ad gk yang berbulu!! hahahah

Wednesday, April 6, 2011

midterm mark


buat mse ni ak baru tahu statistic mark je . 6.8% / 10% .. huhu .. okey la tu kan? drpada takde . huh . apaapa pun ak tetap lulus statistic ..xpenah2 lulus math ni .. sem 3 pon .. ak bisnes math ..dpt D je final . huhu .. insyaAllah .. final tok statistic ni leh dpt lbih dr tu .. huh .. yg pntg usaha ..byk nk kne bt latihan . klu tak nanti ad je yg tertinggal .. hari tu lecturer aku ckp .. chapter baru hri khmis nanti . banyak kira2 .. huh . mampos laa!!.. study hard einn .. chayok2 .. hoho .. doakan aku ye kawan2 ..

Thursday, March 24, 2011

statistic


pukul 3 dah terpacak lam dewan klmu tu . tok jawab statistic paper .. huhu .. tepat jam 3.30 .. lecturer dah bagi arahan soh jawab . naseb baik ap yg ak study tuh kluar sume . walaupun ''blur'' ble dpat soalan ''graph'' .. last2 tuh flashback balik ap yg dh ak bce mlm td .. and time dlm train .. ingat balek! huhhu .. macam memory card la pulak kpala ak nih ..tepat jam 4.30 ak dah abis jawab paper uw . ak cauu laa . ap lgi .. perut pun dh berbunyi gle ... huhu .. lepak jap ng mmbe ak .. tapi tak makan pon .. hihih ... die tak nak makan .. ak pon tak nak laa .. last2 balek .. hihi ..
InsyaALLAH .. result nanti baik .. ak rse class ni je ak tak miss hantar assignment .. attendance pon oke . wlupun ak ad skip 2 kli je cls .. hihi ... doakan ak lulus paper ni ye ... amin .. :)

Monday, March 21, 2011

GARA-GARA MEMANCING


fuhh!! penat gile laaa .. baru je sampai sepang .. hantar tunang tersayang balik . gara-gara dia gian nak memancing .. 1 malam kat Tanjung Harapan, Pelabuhan Utara . atau lebih dikenali sbgai Port Klang . hihi .. tapi alhamdulillah .. dpt hasil yg banyak jugak laa . walaupun hujan lebat .. apa-apa pun enjoy ... die tak nak ak bising . die pasang khemah . suh ak tdo .. ak pun apa lagi .. tdo la smpai pagi . die kejutkan pon tak sedar .. lastly bangun sendiri sebab dah tak tahan sejuk gilee kat tepi laot uw .. huhu .. sedar je dah kul 7.30 pagi . apa lagi kabut la bangun .. hihi .. tgok die pun dh kemas barang2 die .. hurm .. balik rumah lepas ni .. tdo ... perghhh .. mmg syok gle laaa ...

Friday, January 14, 2011

ceritera perjalanan cinta kami


27 April 2007

kami kenal .. semasa perkenalan ini . aku berumur 16 tahun ..dan die 18tahun . aku masih bersekolah ..dan die keje kott . hehe ..bila dah serasi dia meluahkan perasaan .. hari demi hari . makin sayang . makin rindu .. tetapi aku tak pernah berjumpa dengannya. hanya bersembang di telefon . hehe . post gambar . harap maklum la . masa tu tak ada fon 3G lagi . hehe . guna 'telegram' je laa..

30 Mei 2007

akhirnya kami 'declare' .. huhu .. tapi sayang .. kami tak lama ..

10 Julai 2007

kami putus separuh jalan .. tak tahu mana silap dan salahnya .. lepas kejadian tuh . masing masing senyap . tanpa khabar berita . aku hanya diam . dan tumpukan pada pelajaran . lagipun aku jauh . rupa dia pun aku tak kenal .

17 Ogos 2007

kata orang . kalau ada jodoh tuh . takkan kemana kan .. malam tu .. dia tiba tiba hantar mesej . nak kapel balik . haha ..ayat tak boleh bla .. dia hantar ''saya nak rujuk hubungan kita yang dulu'' . aku fikir dalam hati .. '' bila aku kahwin dengan dia .. bila pulak aku bercerai dengan dia .. ayat rujuk rujuk lagi'' haha .. kelakar betol ..
kami 'declare' lagii ..

27 Disember 2007 .

akhirnya .. 6 bulan kami bersama .. kami bertentangan mata .. hehe .. sweet .. biarpun dia tak 'handsome' tapi manisnya ada .. hehe .. ibu yang temukan kami . haha ..nak tahu tak jumpa kat mana ? hehe .. Kedai Kelah . Bukit Lanjan Damansara .. hehe baru la aku tahu .. die tu sebenarnya badut .. hehe ..

21 Julai 2008 .

banyak peristiwa yang berlaku pada aku pada tarikh ni dan tahun 2008 amat menyedihkan. apakan daya . aku terpaksa pindah sekolah . dari kelantan ke selangor .. duduk balik kat KL . tapi aku tak kisah .. aku redha dengan apa yang berlaku. mujur ada dia .. disamping aku sentiasa .. 3 bulan dia hantar dan ambil aku dari sekolah . kesian dia .. dan dari situ . aku tahu .. dia amat menyayangi aku . syukur Allah S.W.T pertemukan aku dan dia.

11 Disember 2009

peristiwa yang aku takkan pernah lupa . hehe .. ibu suruh bertunang . dia kata tak elok lama lama . bawak anak dara orang ke hulur ke hilir . haha .. dalam hati aku menjerit ..'oh tidakkkkk' muda lagi nak bertunang or kahwin .. tapi aku tak kisah . asalkan dengan dia . hehe .. lagipun untuk kebaikan juga . walaupun aku masih belajar . InsyaAllah .. takkan abaikan pelajaran aku .akhirnya .. keputusan di putuskan ..

12 Jun 2010

Dengan izin Dari-Nya .. kini aku dah jadi tunangan dia ..hehe .. segan .. macam baru mula mula kenal dulu . ramai yang hadir pada majlis tu . tapi sayang ..pakcik kesayangan aku tak ada masa majlis tu . sebab die jauh . ada di Belgium . tak apa lah . aku faham .. yang penting majlis tu berjalan dengan lancar .. kahwin ?? lama lagi .. hehe ..

kini 2010 ..akan melabuhkan tirainye .. dalam tak sedar .. dah 6 bulan aku bertunang .. perasaan aku makin tumbuh . dan makin sayang pada dia .. InsyaAllah .. di panjangkan jodoh .. aku tak menyesal kenal dia . ak lebih kenal siapa dia . aku lebih tahu apa yang dia buat . banyak dugaan kami lalui bersama . orang luar hanya pandang kami happy .. dalam .. hanya Allah yang tahu ..

Fendy.. sayang ..

saya saje tulis ni . bukan untuk .. sakitkan hati awak atau sesiapa pun . saya hanya ingin kongsi apa yang saya rasa .. moga awak suke . awak tahukan saya memang sayangkan awak ..
mengenali awak satu pengalaman baru bagi saya ..saya suka kenal awak .. dah 4 tahun lebih kita bersama .. terima kasih banyak banyak ..

mencintai dan menyayangi awak adalah satu perasaan yang tak pernah saya rasa sebelum ni .
merindui awak adalah satu beban yang berat untuk saya ..
mengasihi awak adalah satu tugas baru untuk saya ..
awak tahu tak .. saya tak pernah menyesal apa yang saya pilih .. dan apa yang saya buat untuk awak ..
malah .. saya berterima kasih pada awak ..
kerana sudi .. mengenali saya ..
kerana sudi .. mencintai saya ..
kerana sudi .. menyayangi saya ..
kerana sudi .. merindui saya ..
kerana sudi .. menjaga saya dengan baik ..
dan .. kerana sudi .. memberi saya kesempatan dan ruang mengenali hati awak dengan lebih dalam lagi..

khas untuk awak ..
b .. love u sayang ..