Posts

Showing posts from August, 2011

mengisi masa lapang . haha

Bismillahirahmanirrahim~

harini 28.08.2011 .. hari kedua terakhir sebelum ramadhan melabuhkan tirainya . amacam? puasa penuh tak? tak sangka kan. sekejap je dah nak abis puasa . esok lusa dah raya. InsyaAllah~ .. korang dah abis shopping? aku dah settle semua . kasut, baju kurung, pashmina baru, and jeans baru. settle sudah! haritu pegi danau kota dengan tunang aku dan sepupu dan spupu aku nye bf .. ya Allah! ramai gilerrrr orang. ingatkan jalan raya je sesak dgn kereta. rupanya orang pun sesak kat danau kota tu. kul 4pagi still ramai lagi orang. gile kan?!~ haha.. bf sepupu yang drive kete. kali ni aku dgn tunang aku jadi bosss duk kat belakang.. haha . nak parking kete pun bukan main susah lagi. nak tahu park kete kat ne? nak dekat station putra lrt Taman Melati tuh~ . jauh kan? haha .. menapak laa apa lagi.. haha. last2 aku tak beli apa pun . makan je . haha . spupu aku yang shopping sakan .. harini encik tunang kena dera . mengecat rumah pulak . wane orange raya tahun ni . tahun l…

hari ini hari K.I.T.A~~ :)

Image
Bismillahirahmanirrahim~~

Esok 17.08.2011. Alhamdulillah hubungan yang selama ini di pertahankan masih lagi kekal sehingga harini. 5 tahun sudah berlalu. bukan senang nak pertahankan hubungan ni sampai sekarang. daripada bercinta sehingga kami bertunang. Hanya Allah S.W.T je yang tahu apa yang kami lalui . kerana itu semua ujian datang Dari-Nya. Kami terima dengan redha dan pasrah . Sejak 2007 sehingga kami bertunang pada tahun 2010. masih lagi dugaan datang bertimpa-timpa. Alhamdulillah setelah bertunang, dugaan tu hanya datang sekadar untuk menguji kesabaran.Semasa bercinta semuanye indah . tapi dalam indah tu ada peritnya. tapi kami lalui dengan sabar dan tabah. Hari demi hari kami menyulam kasih dengan kesabaran dan ketabahan yang makin menebal. Tipu la kalau bercinta tak ada gaduh kan? boleh dikatakan setiap minggu gaduh. kalau baik pun sekejap je. harini baik,esok gaduh balik. tapi kalau ingat pasal dulu dulu . tersenyum sorang. hihi.. lepas je bertunang alhamdulillah . tak ada …

love Hijab~~

Image
Bismillahirahmanirrahim~~

harini first time saya mencuba lilit shawl ala ala Hana Tajima . kalau ada yang kurang korang boleh beritahu dan nasihat . tak kisah pun apa korang nak cakap . i will respect your comment . but REMEMBER don't be rude. I will treat you well if you do not exceed the limits. I will upload some pictures for viewing to you all . :)
amacam oke tak ?
ngeee~~
tak bole bla! HAHA . :)

p/s : leave your comment . i will reply ASAP! :)

die kawan~ die lawan~ :)

Image
Bismillahirahmanirrahim~~




Dua hari lepas saya pick up encik tunang kat sepang . selepas dia abis keje kami balik rumah kat shah alam. ibu dah tunggu nak berbuka sama sama kat rumah . kali ni saya suruh encik tunang yang drive sampai rumah . kaki saya dah penat tekan minyak brek and clutch tuh . kami buat apa yang selalu kami buat . hobi kami bila salah sorang yang drive . sorang lagi tu mesti kena berborak dengan driver supaya driver tak mengantuk . kalau korang tak caya korang boleh cuba . tapi kalau korang dah penat and nak tidur korang cakap dengan driver tu ye . jangan tinggalkan die sorang nanti bahaya . Ehh ! berbalik pada cerita saya tadi. saya pun gatal mulut nak tanya yang bukan2. kadang kala tu terserlah tabiat kesengalan saya tuh. hihi .. saya tanya camni pada encik tunang;

sy : b tak boring ke asyik keluar dgn syg je?pegi la lepak dgn kwn2 skali skala tu
en.tunang : tak. b lagi suke dgn syg. klu lepak dgn kwn2 mcm xbest je. lgpun kita boleh kongsi apa pun yg kte nak.
tu la al…

hari ini KELAHIRANNYA esok KEPERGIANNYA :)

Image
esok 9 haribulan lapan 2011 . harijadi arwah ayah aku. Jika beliau masih hidup. beliau berumur 46 tahun. Nama penuh beliau adalah Fauzi Bin Ismail. Beliau dilahirkan di Tanah Merah, Kelantan. Dibesarkan juga disana. Semasa beliau berumur 20 an, beliau telah merantau ke Kuala Lumpur untuk mencari pekerjaan. Maklum lah family susah. hanya beliau dan abang beliau,Mahadi yang menetap di Kuala Lumpur. macam macam pekerjaan beliau kerja. akhirnya, pekerjaan yang terakhir beliau berkhidmat adalah Clerk Of Work .. ataupun dalam bahasa melayu nya Penyelia Tapak . merangkap Pelukis Pelan.. Semasa Beliau berumur 25 tahun .. beliau mengahwini ibuku,Noorhafida bt Talib. ibuku adalah anak kelahiran Kuala Lumpur. saat itu usia ibuku 20 tahun.. kini 41 tahun.. aku dilahirkan pada 27 April 1991, kini berusia 20 tahun. Aku mempunyai 4 orang adik beradik. dua lelaki dan dua perempuan. Saat bliau meninggalkan kami sekeluarga . adik lelaki ku yang bongsu berusia 2 tahun . aku berusia 16 tahun . adikku yan…

menjelang raya~~

Salam korang . harini dah masuk hari yang ke-7 puasa . korang dah shopping raya? mesti dah kan? hihi. ak pun dah buat persiapan untuk raya. kalau ingat pasal raya teringat segala peristiwa yang lama. kalau bleh undurkan masa. ak nak sanggatt! boleh beraya dengan arwah ayah puas-puas.. tapi apakan daya tuhan lebih sayangkan dia dari kita. hilang dia sorang,datang yang baru.. encik tunangku ..haha. tahun ni raya harap harap lebih meriah dari dulu. semalam pegi Sogo. ramai gilerr orang ber'shopping' sakan.. SALE lak tuh! tu yang menimbun orang. dari Sogo, Maybank masjid jamek patah balik Sogo pastu nak balik tu naik tren lalu balik kat masjid jamek .. alih alih dah samapi tren adik yang kecik tuh ajak ibu pegi KLCC pulak.. terpaksa la ikut.. kang melalak pulak. lepas berbuka kat rumah makcik kat kampung baru tu. lepas isyak balik shah alam. perghhhh! lunyai siot.. nak tidur je kaki lenguh2 tahap gaban.. huhu.. memang penat laaa.. tapi nanti nak pegi lagi.. nak beli apa yang patut…

cerita saya . ^_^

harini first puasa . Alhamdulillah berjalan dgn baik. bulan yang baik ni harus la ditingkatkan iman dan ibadah.InsyaAllah kita akan diberkati-Nya. tapi kan .. asyik ingat nak makan je . macam tak caye je dah puasa kan. semalam pegi jalan-jalan dengan encik tunang. Niat aku dah tertunai . tunggu je raya nanti.. hihi... ramai gile orang kat Masjid Jamek.. orang sume dah shopping sakan .. puasa pun baru je mula kan.. tapi shopping untuk raya sume dah beli. haha.. Ingat ye .. bulan puasa ni kita patut berjimat cermat bukan membazir mengikut nafsu.. hihi .. salam dari saya _einnaffendy.. :)