Posts

Showing posts from 2014

Anak ibu dah besar :)

Asslammualaikum semua ..


Apa khabar korang? Kali ini aku nak update usia kandungan aku dah pun masuk minggu ke 20 . Alhamdulillah ... Baby dah membesar dengan baik . dan tiada masalah apa apa . InsyaAllah hingga ke hari kelahirannya kelak. Sekarang ni yang tak sabar sangat nak pergi scan tengok jantina baby.


Orang kata biar suprise . tapi hati kecil ni yang tak sabar sabar dah nak tengok baby. Baju baby pun dah beli sikit sikit . Tak sabar nak beli banyak banyak lagi. Ramai yang tegur kata baby ni baby perempuan. Hati kecil pun kata perempuan. Tapi apa pun jantinanya asalkan anak ibu sihat sentiasa dan selamat. Itu saja yang di minta.


Baby ni sejak usianya minggu ke 16 lagi dia dah start bergerak dan alhamdulillah aktif sampai sekarang. Harap harap bila dah lahir nanti akan kekal sihat dan sentiasa aktif sama macam dalam perut ibu. Baby paling suka bila dengar suara bapak dia. Bila bapak dia bagi salam, respon yang dia bagi kick satu kali. Tu tanda dah kenal bapak dia .. Bila baby sta…

Anugerah Terindah

Assalammualaikum .. 


Setelah sekian lama tak update blog yang dang bersawang sawang kiri kanan ni .. Harini takde mood betul nak buat kerja kat office . Teringat suami kat rumah . hehe .. Meh le dengar cerita sikit. 

Dalam keadaan yang tidak agak menyenangkan dan kurang stabil dari segi kewangan, dari segi segalanya .. Dikurniakan dan dianugerahkan dengan kahadiran seorang bayi dalam kandungan ku setelah 6 bulan berkahwin .. Setelah kandungan pertama kguguran pada usia 3 bulan perkahwinan kami berdua . Kini kami dikurniakan lagi dengan anugerah yang tiada nilai dan ganti nya.. 

Ku panjatkan syukur ke hadrat Illahi atas kurnian yang tidaka terhingga. Tiada apa yang boleh di ungkapkan dengan kata kata setelah menerima berita yang paling berharga buat kami sebagai suami isteri.


Pada hari yang gembira tu iaitu pada 08.09.2014, pagi pagi bangun check pregnant test tu .. tengok double line .. memang menjerit panggil suami kat runag tamu .. Ya Allah, tak sangka sungguh. Petang tu balik dari offi…

Aku sudah Kahwin !

Assalammualaikum ..


Setelah sekian lama berlalu, kini ku ingin aktif kembali di dalam laman sesawang ni .. Banyak cerita dan panjang jugak cerita ku pada tahun ni .. bermula dari akhir tahun 2013 iaitu dalam bulan 9 terus ke bulan 12 .. orang kata memang berliku dan pahit gile lahh nak tempuh .. tapi disebabkan hati ku kuat dan tetap sabar . Akhirnya perjuangan dan penantian ku selama 10 tahun ni berbaloi .

Siapa sangka, impian kami di makbulkan Allah SWT ingin di ijab kabulkan .. kami telahpun di ijabkabulkan pada 27.03.2014 .. setelah dua bulan tunang ku di Medan menguruskan urusannya .. Tunang ku sampai di malaysia pada 12.03.2014 . kami mula menguruskan hal perkahwinan bermula daripada kursus pra perkahwinan pada 15&16 Mac 2014 .. Dan terus HIV test 17.03.2014 dan kedutaan Indonesia pada hari yang sama .. Mengapakah harus ke Kedutaan Indonesia ? Nak tahu kejapp lagi aku cerita .. Kemudian , esoknya berehat satu hari . then sembung pada 19.03.2014 ambil sijil kursus kahwin dan …