Posts

Showing posts from 2012

Nothing to say. :)

Assalammualaikum semua .
Rindu nya kat korang semua. Dah lama kot tak update. Ahai busy lahh sekarang. Busy class, busy business. Ececehh. Korang sihat ke? Haa ni nak cakap. Pakcik aku yang duk overseas tu dah balik sini. Now dia tengah holiday with his friend, Uncle Mathieu kat Bali, Indonesia. Esok dia balik Malaysia. Hmm. Aku tinggal kurang daripada 3 minggu nak habis semester nih. Dan tinggal dua lagi semester nak habis. InsyaAllah tahun ni jugak akan habis. Ehh ni nak bagitahu. Next week my birthday. InsyaAllah buat kat luar. Dah tanya and discuss with Cik D nak buat kat mana. but sekarang nih sabtu semuanya kerja. Tunang aku kerja, adik aku kerja. Rasanya buat hari ahad. Takpun hari sabtu jugak. Time dinner. Hmm. Dah nak masuk 21 tahun. My lucky number and hope will be the best birthday ever. :)
K la takde apa yang nak di ceritakan. Bye. Wasalam. :)
Image
Assalammualaikum fellas :)
Apa khabar korang semua? Sorry dah lama sesangat tak update kan. hehehe. sibuk memanjang je sekarang nih. Lagilagi nak habis study sekarang. Lagi lah banyak yang perlu dilakukan. Macam macam yang jadi sejak dua menjak ni. Facebook akaun pun dah tutup lama. I active at Twitter now. Nak Follow ask me okayyy. Kayy. Now nak cerita pasal kucing yang dah 4 bulan aku bela rasanya lah. Dari kecik tak putus susu lagi sampai dah besar sikit. Hehe. Nanti I masukkan picture dorang kat sini erk. 



Nama dia ; Bubu :)
Kayy fellas. Takde story nak update lagi. 
p/s ; Ada event 1MALAYSIA INTERNATIONAL SHOES FESTIVAL kat PWTC. 29-1 Apr. Public boleh masuk sabtu dan ahad sahaja. I pegi hari ahad. Jom join me!

#PrayForEmir

Assalammualaikum.
Dah lama tak update kan? Now nak update pasal hashtag yang tengah trending sekarang kat Twitter #PrayForEmir. What happen with emir? Yess, his sick. And sekarang sedang bertarung nyawa dan dalam keadaan kritikal. Aku tahu dia sakit apa but tak boleh mention kat sini permintaan atas keluarga dan yayan. Who yayan? Yayan adalah his lovely girlfriend yang tengah down dengan berita tentang emir. Alhamdulillah adik yayan dah tenang.. Eventho aku tak kenal dorang dan tak penah jumpa dorang. but kat twitter dah macam kenal lama. Dorang salah satu sweet couple yang selalu penuh dengan sweet moment dorang kat TL aku. Now sunyi, sejak Emir admit and operation in hospital. Dugaan berat buat adik yayan.
To Adik Yayan , Be strong sis. And i will always be with you. InsyaAllah. Doa kami untuk Emir sentiasa ada. :) . Akak turut merasakan kesedihan yang adik rasakan sekarang. InsyaAllah Emir akan cepat sedar dan sembuh.

To Emir, kuatkan semangat dan ingat kami di Twitter ada untuk awak…

Jalanjalan therapy untuk stress :D

Image
Assalammualaikum ..
Hai dah lama tak update kan? Hehe. Ni nak cter mana aku pegi selama cuti Maulidur Rasul dan Thaipusam nih . Hehe .. Sabtu lepas aku pegi Jusco Bukit Tinggi yang baru bukak tuh , memang syok la kann . Hehe jalanjalan with family and my sayangg pun ada jugakk . Hehe .. Ibu dengan ani shopping sakan , Ani siap beli bantal peluk lagii .. Hehe.. Aku beli baju jee.. Pastu Ahad pulak, pegi KL .. shopping kat Muaz Textile bukan main lagii macam kedai tuh nak tutup terus kan .. Kalau yang biasa pegi tu tahu la keadaannya camne , Muaz tu dah ada kedai yang sediakan untuk baju sahaja , memang banyak pilihan dengan harga yang berpatutan laa . Apa lagii borong la sampai lebam. Hihi .. Tunang aku pun dah tak larat nak layan , hehe .. Dia sorang je yang lelaki , so kena la ikut jugakkk .. bukan selalu pun dia ikut jalan.. selalunya aku berdua je dengan dia pegi mancing .. Ni dah 2 minggu tak pegi mancing.. Hehe tapi minggu depan kena la turun .. sebab air besar tu pun kalau takde…

Mengenang kenangan lalu :(

Image
Assalammualaikum ,
Ahad lepas aku pegi menziarah pusara arwah ayah , dah lama tak pegi . Ibu pun pegi sekali , adikadik , sepupu aku dan tunang aku pun pegi jugakk . Matahari terpacak betulbetul atas pusara arwah ayah , kami rasakan bahang kepanasan matahari kat atas , bagaimana pula ayah yang ada di bawah tanah tuh , aduhaii .. saat ibu membaca doa , al-fatihah dan surah 3 Kul .. Saat itu aku terbayang , saatsaat arwah ayah dikebumikan dulu.. aduuhh sadisss dan sedihnyaaa saat itu ,,
5 tahun sudah berlalu , tapi segala peristiwa yang berlaku masih segar di ingatan .. saat beliau di kafankan , saat beliau di sembahyangkan , saat beliau di kucup ahli keluarga , saat beliau di kebumikan , saat beliau diturunkan ke liang lahad , saat beliau terkujur baring di atas katil hospital , saat beliau di pasangkan mesin hayat di kiri dan kanan beliau .
Walaupun dah bertahun berlalu , kalau aku teringat balik .. mesti menitis air mata nih .. saat saat akhir die bercakap dengan aku . Tapi sayangnya …

LayangLayang pencipta kenangan :D

Image
Assalammualaikum ,
Nak update pasal CNY haritu ku pegi mana ye . Hari Ahad tu pegi ziarah pusara arwah ayah , then pegi rumah nenek ku . Lastly , ibu ajak nenek ku dengan makcik ku tu pegi tengok laut . Discuss and decide , at last pegi Pantai Morib kat Banting :D . Kebetulan pulak , tunang ku abis keje part time die awal , lagipun hari sabtu die dah keje full . Hehe .. apa lagi spending "full time" dengan ku and family ..
OFF DAY memancing dua hari . Hehe .. Ramai gilerr orang kat Morib . seronok nenek ku dapat berjalan , hehe . biasalah dah lama tak keluar rumah . hehe . Sekali pandang je nampak layang layang . Hehe . ku tarik tangan tunang ku sambil cakap " b , nak layanglayang boleh? " .. tunang ku balas " nak yang kecik ke besar ?" ku cakap "besar" . Hehe . Dia pun beli yang besar .. Warna warni lagi taww . terasa diri macam budakbudak kejapp .
At last , main layanglayang . Layanglayang tu takleh nak naik tinggi sebab senget , then beli yan…

its all about LOVE !

Image
Assalammualaikum ,
tetiba pulak mood ku hilang . adoii . langsung spoiled semua mood ku . haiz ! lagi lagi kalau ada kawan yang cerita semua pasal kisah cinta dia tuh . bukan kuu taknak tolong dia ataupun nasihat kan die , ku dah tolong dan nasihat kan dah pun , tapi langsung tak amek peduli , takkan ku nak masuk campur hal dia , tu dah lebih laaa . dorang yang bercinta ku pulak jadi mangsa nak tolong selesaikan . dorang yang buat masalah , ku pulak nak cari jalan penyelesaian . pandai bercinta pandai la tanggung . selama ni ku bercinta 6 tahun , sampai dah tunang pun . tak pernah nak susah kan orang . susah senang semua ku tanggung sendiri la . takde sape pun yang tolong . nak tahu kawan kawan ku sume mana pegi ? semua goyang kaki , tepuk tangan la kalau ku ada masalah . sekor pun takde la .
kalau time senang , semua kawan datang kat kita , tapi bila susah sorang pun takde laa . tak faham la ku kalau dapat kawan macam ni , apa apa pun . kawan sejati dah takde istilah dah sekarang . ta…

missing #SiBadott

Image
Assalammualaikumm
harini rasa macam sayu pulak tetiba , takde mood pulak nak layan #BlueF and #Bluebird . so layan blogg , update entry baru pulak la . harini okay je , cuma boringg gilerr duduk rumah nih .. lagilagi sekarang ni ku takde buat apa kat rumah . hurm .. kalau duduk rumah camni , macam macam perasaan timbul , sakit hati , happy , geram , sedih dan macam macam lagi la . semua nya bercampur aduk . 10 dalam 1 . haha . memang terbaik la kalau 10 in 1 nih kan , tak tergambar perasaan nya .
memang tak terlayan la kalau ada perasaan macam ni kan , aduyaii ! takkan laa benda yang sama berulang lagi , huhu .. tak tahu dah nak buat macam mana kalau ada perasaan macam ni . Arghh ! sudah lah . marah pun ada , geram pun ada , tapi RINDU lagi membara di buatnya . aduii . tak tahan dah nak menanggung rindu yang membara nih , tapi apakan daya .. NO CALLING , NO TEXTING from my sayangg . dah 3 hari macam nih , sejak akhir akhir nih dia sibuk memanjang je la .. bila nak tunggu weekend tuh A…

Ini bukan penamat tapi ini permulaan nya .

Image
Assalammualaikum .
korang watpe tuh ? entry kali ni ku nak ceritakan kisah si pemancing pemancing yang masuk pertandingan memancing kat Tanjung Harapan pada 15 Jan 2012 . Hurm , ramai gila la yang menyertai pertandingan tuh . ada lahh dalam seribu lebih .. penuh kott tanjung harapan tuh , dari Restoran Muara ikan bakar sampai rumah api . perghh ! lagi satu nak pegi tandas pun beratur woo .. ku duduk kat situ seharian . pertandingan dimulakan pada jam 8 pagi dan berakhir tepat pada jam 1 tengah hari .
Tunang ku dapat ikan Tuka 3 ekor , gelama pisang sekor . tapi takde masuk dalam ranking , mungkin takde rezeki lagi . first time masuk takde la kecewa sanggatt sebab ada jugak yang makan umpan tunang ku tuhh , ada sorang membe die langsung tak naik ikan . tu memang kecewa gilaa . huhu
tepat jam 8 pagi , tunang ku dah mula membaling umpan pertama nya . Alhamdulillah , baru je 10 minit baling umpan . tuka pertama berjaya di naikkan . tapi apa kan daya bila dah tamat semua ikan yang tunang ku …

ku suka merapu :)

Image
Assalammualaikum .
sejak akhir akhir nih rajin pulak ku meng- update blog ni kan , hehe . saja nak update , korang buat apa je harini ? mesti tengah kerja , takpun tengah study . yang ku nih duk melangok kat rumah je . menghadap laptop , duk online 24 jam , facebook , blog , facebook , blog . tengok tv pon takde feel , cerita yang kat astro ni asyik duk ulang benda yang sama je , nasib baik ada pakej mustika . boleh la layan Maharaja Lawak Mega . Osbon terbaik ! haha . dah cerita lawak pulak hah .. hehe .. Harini ku duk rumah , hadap blog . duk "renovate" blog ni , takde apa pun yang berubah . dah pening ku layan blog ni , haritu baca diary gelak sorang sorang . hehe . apa yang ku ketawa kan pon tak tahu la . kadang kadang tu ku suka gembira kan hati sendiri . biarpun ada masalah seberat mana sekalipun , ku tetap tersenyum . melainkan ia dah terlalu berat sehingga membuatkan ku terduduk . memang meraung , melalak , menangis jugak time tuh . heee
lately nih , macam macam jadi k…

merapumeraban itu aku !

Image
Assalammualaikum ,
dah lama ku tak update blog nih kan kan kan ! , hehe . suka sangat main dengan ayat ayat camni . heee , dah bersawang blog ni kan . puhhh puhhh ! tengok tuh berhabuk , hehe .. ni nak cerita nih . semalam ku teringat kat Diary yang dah bersawang jugak selama setahun yang lalu . hehe . dah lama tak tulis jugakk tuh .. tapi dah ada 7 lapisan taw . dah boleh buat novel kott Diary ku nih . Ni ada lagi satu cerita , kawan ku suruh ku tolong dia buatkan skrip , haish ! gila ke . haha . kelakar betul laa .. tak terfikir pun nak tulis skrip nih . hehe . kata dia "jadi tak jadi kita tak tahu" haha , actually kawan ku ni pelakon , mula nya extra je , tapi sekarang dia dah mula dapat nama yang utama dalam drama mahupun cerita pendek yang dia berlakon . korang penah tengok cerita Farid Kamil berlakon dalam drama 7 lagu , dalam tu kawan ku ada berlakon jugak . Ku ada jugak terfikir nank menulis Novel , dulu sebelum ada laptop dan kemudahan yang canggih ku ada satu PC Kom…