Pengikut Saya

Monday, January 16, 2012

Ini bukan penamat tapi ini permulaan nya .


Assalammualaikum .

korang watpe tuh ? entry kali ni ku nak ceritakan kisah si pemancing pemancing yang masuk pertandingan memancing kat Tanjung Harapan pada 15 Jan 2012 . Hurm , ramai gila la yang menyertai pertandingan tuh . ada lahh dalam seribu lebih .. penuh kott tanjung harapan tuh , dari Restoran Muara ikan bakar sampai rumah api . perghh ! lagi satu nak pegi tandas pun beratur woo .. ku duduk kat situ seharian . pertandingan dimulakan pada jam 8 pagi dan berakhir tepat pada jam 1 tengah hari .

Tunang ku dapat ikan Tuka 3 ekor , gelama pisang sekor . tapi takde masuk dalam ranking , mungkin takde rezeki lagi . first time masuk takde la kecewa sanggatt sebab ada jugak yang makan umpan tunang ku tuhh , ada sorang membe die langsung tak naik ikan . tu memang kecewa gilaa . huhu

tepat jam 8 pagi , tunang ku dah mula membaling umpan pertama nya . Alhamdulillah , baru je 10 minit baling umpan . tuka pertama berjaya di naikkan . tapi apa kan daya bila dah tamat semua ikan yang tunang ku dapat tu takde dalam ranking . tapi takpe la , next time boleh cuba lagi . tunang ku dah cakap kalau ada lagi pertandingan , dia suruh ku masuk jugak pertandingan tuh , gilaa laaa nak suruh ku mancing sekali . Hehe , mana tahu ada rezeki kann .

kami semua tertunggu tunggu siapakah pemenang yang membawa pulang wang sebanyak 22k tuh , rupa rupanya makcik Ramlah yang dapat hadiah pertama tuh , tak sangka kan makcik dah otai tuh boleh dapat ikan seberat 1.125 kg Ikan Semilang . tu yang membuat semangat kepada ladies ladies di luar sana untuk menceburi hobi yang baru nih , siapa kata memancing tuh hobi lelaki je , tu pun boleh jadi hobi perempuan jugak . same jugak la dengan ku yang dah terjebak dengan hobi nih , sejak tunang ku ajar ku memancing . hehe .. sekarang rindu nak memancing pulak . dah lama tunang ku tak bawak ku pegi memancing . huhu ..

okay la korang ku nak undurkan diri dulu , nanti ku update lagi okay .. semoga korang semua berjaya dalam apa jua yang korang ceburi . InsyaAllah . Amin ..
Wassalam . :)

No comments:

Post a Comment