die kawan~ die lawan~ :)

Bismillahirahmanirrahim~~





Dua hari lepas saya pick up encik tunang kat sepang . selepas dia abis keje kami balik rumah kat shah alam. ibu dah tunggu nak berbuka sama sama kat rumah . kali ni saya suruh encik tunang yang drive sampai rumah . kaki saya dah penat tekan minyak brek and clutch tuh . kami buat apa yang selalu kami buat . hobi kami bila salah sorang yang drive . sorang lagi tu mesti kena berborak dengan driver supaya driver tak mengantuk . kalau korang tak caya korang boleh cuba . tapi kalau korang dah penat and nak tidur korang cakap dengan driver tu ye . jangan tinggalkan die sorang nanti bahaya . Ehh ! berbalik pada cerita saya tadi. saya pun gatal mulut nak tanya yang bukan2. kadang kala tu terserlah tabiat kesengalan saya tuh. hihi .. saya tanya camni pada encik tunang;

sy : b tak boring ke asyik keluar dgn syg je?pegi la lepak dgn kwn2 skali skala tu
en.tunang : tak. b lagi suke dgn syg. klu lepak dgn kwn2 mcm xbest je. lgpun kita boleh kongsi apa pun yg kte nak.

tu la alkisahnya . saya bukan apa. kadang kala tu kesian dengan dia. macam saya ni kongkong hidup dia pulak. tapi saya tak buat macam tu. saya berikan dia peluang untuk buat yang terbaik dalam hidup dia . saya hanya sekadar tulang belakang baginya. tapi tu la kami . susah senang kami kongsi sama sama . selama 5 tahun kapel sampai la dah bertunang setahun . macam macam yang kami lalui . bermula dari tahun 2007 , selepas 2010 kami bertunang hingga kini . pelbagai rintangan yang kami lalui . Alhamdulillah saya dikurniakan insan seperti dia . dia la kawan saya . dan dia juga lawan saya . kami dah macam adik beradik . lagi lagi dengan dia yang hidup sebatang kara . anak yatim sama seperti saya . saya menjaga dia dengan baik begitu juga dia menjaga saya. orang cakap dia macam macam tapi hati saya tak pernah kurang sikit pun kasih sayang saya pada dia. dia la SAHABAT paling rapat , TEMAN bergurau , TUNANG yang sporting , dan dia sentiasa ada bila saya susah mahupun senang . ^_^

p/s : ILOVEYOU sayangg .. :)

Comments

  1. Best entry nie
    Salam kenal,
    nice blog,
    done following you,
    Kalau free jemput singgah ke blog saya,
    Bagi komen and nasihat ok.
    http://fahmiefiras.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. bestnyeee ade tunang..hehe..sy follower baru sini..hepy blogging!!

    ReplyDelete
  3. so sweet...hope kekal cmpy bebile....

    ReplyDelete
  4. semoga kau kebahagiaan sentiasa mendampingi kau ain . :) amin .

    ReplyDelete
  5. thanks korang sebab sudi bace entri yang tak seberapa ni. thanks fatin . Amin . :)

    ReplyDelete
  6. so sweet dear. 5 tahun couple tu. i baru nak masuk 3 tahun. sob sob. semoga dapat jadi macam einn n tunang :) couple then tunang n nanti kawin. insyallah :) amin. doakan u guys happy selalu :) amin

    ReplyDelete
  7. thanks eda .. takpe slow2 melangkah . insyaAllah u will be same like me. amin.. i will doakan u and farid juga~~ . :)

    ReplyDelete
  8. ainnnnn..
    nicee, mami doakan ain ngn tunang ain kekal hingga akhir hayatt.
    indah kot same same hrgaiii.

    ReplyDelete
  9. thanks mami .. insyaAllah . doakan kami ye mami. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

A L I Y A M A I S A R A H

Aku sudah Kahwin !

;)