Posts

Showing posts from May, 2015

A L I Y A M A I S A R A H

Assalammualaikum ..

Pada 04.04.2015 tepat jam 02.17pm seberat 3.19kg dengan usia kandungan ku saat itu 38 minggu 2 hari puteri sulung kami telah selamat dilahirkan. Selepas subuh , aku dah rasa macam nak beranak . Tapi macam tak lagi, takkan la awal kot .. Due date aku 16hb nanti . Ade lg 12 hari .. Rasa mcm nak membuang air beso pun ye . Byk kali duk ulang alik masuk bilik air . Tapi x jugak nak membuang ..

Time nak masak nasi goreng tu dah rasa dah tarik urat macam senggugut tu .. Kejap ade kejap tak . Dalam 10 minit sekali datang pastu hilang .. Laki aku nak g keje dah time tu tapi aku dah pesan takyah g keje ... Macam boleh tahan lagi .. Alih2 dia keluar je bilik air baru lepas mandi aku dab tak tahan dah .. Sebab dah start 5 minit sekali datang pastu hilang .. Aku tanya ibu .. "Bu, kalau rasa mcm senggugut tu nak beranak ke?" " nak beranak lah tu ain , tunggu la sampai tgh hari nanti baru pegi hospital" kata ibu aku . Pastu aku tak puas hati tanya kak lina pul…