Pengikut Saya

Wednesday, January 11, 2012

merapumeraban itu aku !


Assalammualaikum ,

dah lama ku tak update blog nih kan kan kan ! , hehe . suka sangat main dengan ayat ayat camni . heee , dah bersawang blog ni kan . puhhh puhhh ! tengok tuh berhabuk , hehe .. ni nak cerita nih . semalam ku teringat kat Diary yang dah bersawang jugak selama setahun yang lalu . hehe . dah lama tak tulis jugakk tuh .. tapi dah ada 7 lapisan taw . dah boleh buat novel kott Diary ku nih . Ni ada lagi satu cerita , kawan ku suruh ku tolong dia buatkan skrip , haish ! gila ke . haha . kelakar betul laa .. tak terfikir pun nak tulis skrip nih . hehe . kata dia "jadi tak jadi kita tak tahu" haha , actually kawan ku ni pelakon , mula nya extra je , tapi sekarang dia dah mula dapat nama yang utama dalam drama mahupun cerita pendek yang dia berlakon . korang penah tengok cerita Farid Kamil berlakon dalam drama 7 lagu , dalam tu kawan ku ada berlakon jugak . Ku ada jugak terfikir nank menulis Novel , dulu sebelum ada laptop dan kemudahan yang canggih ku ada satu PC Komputer yang besar tu kat rumah , ku ada jugak menulis novel , mungkin dah nak siap novel tu . tapi apa kan daya , zaman tu ku hanya ada disket , pendrive mana ada lagi . so ku simpan kan dalam tu . malangnya , disket tu dah tak boleh di gunakan lagi . dan tak tahu macam mana nak ambil novel yang ku tulis hampir siap tu . hehehe .

sekarang ku hanya tumpukan pada Diary , mungkin diary ni boleh ku jadi kan novel . Diary kisah suka duka , pahit manis ku dengan insan yang ku sayang . Dugaan dan cabaran yang ku hadapi bersama dia . macam macam dah jadi dan berlaku pada kami , tapi kami tetap bersama sampai sekarang . Dah 6 tahun taw ! sampai ku jadi tunangannya . hehe . sudah la cerita pasal ku ni . Sambung balik pada cerita ku nak tulis novel nih . kalau ku tulis dan terbit kan , korang nak beli tak ? hehe .

ehh lupa pulak , tunang ku akan masuk pertandingan memancing hari ahad nanti , ku nak minta doa korang semua semoga tunang ku dapat ikan yang besar dan rezeki ada pada dia . Ku hargai jasa baik korang semua . terima kasih .

p/s ; InsyaAllah , kalau ku terbitkan novel nanti ku bagitau korang erk , okay la nanti ku update lagi ! Assalammualaikum , :)

2 comments:

  1. thank you nia , bakat ada cuma tak di asah lagi , takde dorongan dan support . hehe

    ReplyDelete