Pengikut Saya

Saturday, June 18, 2011

Happy Father's Day


Happy Father's Day to all father's in the world .. hari yang istimewa untuk bapa bapa sedunia . saat ini laa anda semua boleh lihat betapa bahagianya mereka saat anak anak mereka mengucapkan "Selamat Hari Bapa,Ayah .. Happy Father's Day,Daddy" tetapi saat ini aku hanya mengenangkan arwah ayah aku yang dulu aku tidak kesampaian untuk memberikan beliau apa-apa .. tetapi apakan daya Allah lebih menyayanginya lebih daripada kami sekeluarga . apa-apa pun kami redha dengan ketentuan dari-Nya .. beliau adalah seorang ayah yang baik dan bertanggungjawab sebenarnya . walaupun kadang kala beliau lalai terhadap kami . tapi itulah hakikat dan dugan hidup kami . masing masing ada dugaan yang lain kan ? so ini cerita aku .. saat beliau menyambut kepulangan dari yang Maha Esa . aku masih berusia 16 tahun (kini 20tahun) sudah 4 tahun beliau meninggalkan kami . tapi aku tak pernah menyesal dan merungut memiliki beliau sebagai seorang ayah aku; tanpa dia takde laa aku kan ? hilang beliau ibarat hilang separuh nyawa .. tiada siapa yang faham perasaan aku ketika itu . hanya mampu MENANGIS .. tapi sekarang . hidup mengajar aku lebih matang . hidup mengajar aku banyak pengajaran . hidup mengajar aku apa erti kehidupan sebenar .. hidup juga mengajar aku lebih mengenali siapa itu lelaki .. tanpa ayah aku jadi begini . tanpa ayah hidup tak tentu arah . tanpa ayah tiada bimbingan yang teguh . tanpa ayah penderitaan itu semakin menjadi jadi . tanpa ayah dugaan yang harus di lalui semakin berat . tanpa ayah juga kami hilang arah tuju . tetapi hidup banyak membimbing aku untuk teruskan hidup . hilang ayah tak berganti tetapi insan lain hadir dalam hidup aku untuk menjaga aku dan keluarga . bukan pengganti ayah tapi teman sehidup semati aku. InsyaAllah .. dulu ..aku tak mampu nak berikan apa-apa untuk ayah . tapi sekarang yang hanya aku mampu aku berikan hanya lah Al-Fatihah ..

p/s: moga rohnya dicucuri rahmat ..

Monday, June 13, 2011

loves EDITING ..


hah .ni ada update lagi dari aku . korang mesti dah jemu kan nak baca blogg aku ni . mesti korang duk bercakap cakap ..rajin aku dok update blog ni . huhu. update aku kali ni berkenaan dengan editing picture. walaupun aku tak ada camera DSLR. canon nikon and etc . but aku ada camera digital dan camera handphone Sony Ericsson Xperia X10 aku tuh . lagi senang nak bawak.. daripada DSLR tuh walaupun aku memang terSANGATT laa nak camera tuh..huhu. jom tengok picture picture yang aku sempat edit bile aku dah kebosanan .. kebanyakkannya picture aku laa .. kalau ada terUPLOAD picture tak bertudung tuh . tu picture lamaaa laa ..tapi aku dah perbaharui kan dengan EDIT ^_^


combine picture . cantik tak?? jadi satu kan ..



yang ni tunang aku yang amik . huhu .. ala ala model gitu walaupun aku katek!! haha


termenung jauh nampak .. ^_^


pic ni adik aku yang amik .. cantik ?

yg tengah tu adik aku.. apaa tu kt tgh seluar ? haha .. shhh..


yg ni special sikit .. ^_^

yang ni paling special . sebab OREN ! hihi

yang tembam ni . ADIK aku yg kedua .


yg ni BFF aku dgn pakwe die . ^_^

yang ni tunang aku ... ^_^

ni aku masa mula2 bertudung. with ekin my BFF ^_^

oke laa korang yang ni je mampu aku upload kan utk santapan korang sume .. sebenarnya ada banyak lagi . hihi ..terima kasih korang sebab sudi tengok blog aku ni ^_^

p/s: senang je nak edit ni . yang penting MINAT.. ^_^


have a great day ... ^_^



semalam hari yang paling best laa . sebab pertama adalah anniversarry one year engagement einnaffendy .. sebab kedua . perangai tunang aku tu tetibe jadi giler .. sejak tengok maharaja lawak jozan .duk terikut ikut .awan nanonanonanonano~~~ .. HAHA . tak giler tu namenya? sebab ketiga adalah buat pertama kali dia sanggup tinggalkan joran dia untuk pegi dating dengan aku .haha.. nak tahu kenapa aku cakap macam ni? sebabnya selama ni dia tak pernah tinggalkan joran dia tu.mana die pegi mesti dia bawak .. sentiasa je ada joran tu dalam kete KANCIL aku tu . hoho.. sebab keempat ni yang paling terkesimaa .haha tak boleh blaa..nak tahu sebab ap? sejak dia tinggalkan danau kota pasal kess orang yang tak ada hati perut tu. semalam aku ajak pegi sana . dia nak lak pegi. No OBJECTION!! huhu..setahun dah bertunang..baru semalam aku ajak dia nak pegi. sebab kelima adalah tengok movie!! KL GANGSTER .memang gempak laa filem tu ..walaupun first intro tu camera kabut sikit. tapi bila dah sampai part Aaron Aziz tu dah cun dah .. haha ..teringat kat Seth Tan.HAHA .apa apa pun filem tu memang gempak giler laa . ramai gile orang kat e@Curve Damansara semalam .. tiket pun beli pukul 6.10pm .haha.. sampai tak sedar masa berlalu. sedar sedar cter pon dah abis .. last sekali dah lepak danau kota sampai pukul 11 . pastu gerak hantar dd dan maisya kat subang.pastu teros gerak sepang hantar tunang balik..last2 aku tidur pukul 2 pagi.. giler punye jalan!!

p/s: THUMBS UP to Syamsul Yusof .pengarah muda yang berkaliber .. ^_^

Sunday, June 12, 2011

tembam pendek .. hihi ^_^




sejak akhir akhir ni aku tersanggattt laa kuat makan sampai aku tak sedar badan aku dah semakin naik .. pipi dah semakin tembam .. sampai kan ibu dan makcik aku pon tegur .. betapa kuatnya aku makan . mana taknya . celik je mata perot lapar . lepas mandi je lapar . tengok tv je lapar . apa lagi . MAKAN laa . mana boleh tahan perot lama lama . sampai adik aku cakap macam ni "ehh .. ko ni makan tak henti henti . nak gemok macam aku erk?" HAHA .. giler ke tak sampai adik aku pon cakap macam tu .. biar laa .. aku memang nak badan aku berisi sikit daripada kurus macam tiang elektrik tu .. huhu . sejak dari tu . aku teros makan .. dan makan . sampai aku kenyang .. makan tidur makan tidur .. hihi .. gambar gambar kat atas tu korang boleh tengok betapa tembamnya aku sekarang berbanding dengan dulu . caye tak ?? orang kata .. hati senang .. hihi ^_^

p/s: jangan tanya kenapa aku suka sangatt dengan warna oren tuh!!

one year einnaffendy engagement ^_^


Bismillahirahmanirahim ..

harini (12.06.2011) genap setahun pertunangan aku dengan Mohd Affendy .. Alhamdulillah .. kami masih utuh . dan masih lagi sayangg dan menyayangii .. orang kata tunang lama lama ni banyak dugaannya .. DUGAAN tu mana mana pun ada selagi kita hidup di muka bumi ini . sedangkan orang yang dah berkahwin pun ada dugaan jugak . bukannya tunang je . tak Kahwin pun ada dugaan jugak .. aku bersyukur ke hadrat Illahi kerana panjangkan jodoh aku dengan dia hingga ke harini. aku harap ia akan kekal sampai akhir hayat aku nanti . InsyaAllah .. dengan izin dari-Nya . jauhi kami dari benda yang tak elok dan musibah yang tak mampu kami lalui dan hadapi . alhamdulillah aku di pertemukan dengan dia walaupun dia banyak kekurangan . tapi yang penting HATI dia baik . dan dapat jaga aku dengan baik .. walau apapun orang cakap pasal dia . aku tak kisah . sebab aku lebih kenal sape dia . 5 tahun berkasih sayangg. setahun bertunang . 5+1=6 . 6 tahun aku dengan dia .sedikit sebanyak aku dah tahu die macam mana . biar orang nak kata apa pun . mulut orang tak boleh nak tutup . tapi aku tetap sayangg kan dia .sikit pun tak berubah ! walaupun kadang kala dia tu ad angin barat daya . apa apa pun aku sayangg kan dia . hihi .. korang doakan kami ye ..Aminn ^_^

p/s : saya tak pernah menyesal kenal awak dan sayangkan awak . kerana awak lebih dari apa sekalipun .. saya lebih kenal awak daripada orang lain . pedulikan apa orang nak cakap tentang kita . asalkan kita berdua tahu mana yang lebih baik untuk diri kita pada masa akan datang . love youu ^_^

Monday, June 6, 2011

am i fat ??


ehh .. pecah rekod laa .. 3 hari berturut-turut melantak MCD .. giler kentang laa .. tunang aku dah membebel .. asyik dok melantak MCD .. ni gara-gara lepas makan makanan hospital time wan masuk hospital hari tu .. last aku makan breakfast je laa . lepas tu makan tengah hari makan kat kedai . habis lak nasi aku makan .selalunye tak habis .. lepas tu petang pegi KLCC dengan syada and teha . melantak roti .. blueberry cheese tart . MCD lagi .. semuanya habis aku kerjakan .. tak penah penah aku makan banyak macam tuh .. yang pelik nya . syada pon makan jugak makanan hospital tapi takde laa nak melantak 24 jam .. hari sabtu lak . lepas je aku bangun tidur petang uw .. tetibe je ni .. terasa tekak nak makan MCD lagi .. dahsyat betol la perot ni . teros aku siap siap . dengan tak basuh muka baru bangun tidur . teros sarung je tudung mana yang ada .. berdesup aku pegi KLCC .. nasib baik laa rumah syada uw dekat dengan KLCC .. kalau tak jenuh aku nak drive jauh jauh .. HAHA .. harini pegi carrefour lagi . melantak lagi MCD ..mane laa tunang aku uw tak membebel .. benda takde nak fikir . problem alhamdulillah takde . class pon tak start lagi . minggu depan baru start class. apa boleh buat kat rumah selain makan tidur . HAHA . jangan marahh ye sayanggg kalau berat saya naik lagi .. ^_^

p/s: saya tahu awak tetap sayangkan saya walaupun saya gemokk sekalipun .. jangan marahkan saya . marahkan tekak dan perot saya yang asyik nak mintak benda yang bukan bukan .. >_<

Saturday, June 4, 2011

M.E vs M.A.K.A.N ^_^


makin hari makin banyak lak makan .. makin naik lak badan .. tak pegi timbang lagi . bpe la agak2 nya berat badan sekarang erk .. hoho .semalam pegi jalan2 dengan adik2 sepupu .. teha and syada kat KLCC lepas wan discharged ... makan MCD,cheese tart .. woo .. harini .. MCD lagi .. blueberry cheese tart lagi .. haha .. nak buat camne . tekak nak makan . kang lapar susah lak an .. hoho .. sebelom tu . mesej dlu dengan encik tunang Mohd Affendy ..

I said : "sygg nak makan MCD lagi laa jap lagi nak beli ..."
en. tunang said : "syg gemokk b cari lain"
I said : "Takde maknanye b nak cari lain"

tu la kisahnye .. last2 aku pakai tudung .. siap2 . teros gerak pegi KLCC ..beli MCD .. bluberry chesse tart kat Roti Boy ... makan sampai lebam .. wahhh .. peduli apa aku orang nak cakap aku apa pon .. hoho .. asalkan perot aku kenyang .. hihi ..yang penting encik tunang sayang kat aku .. haha . tu yang penting . aku gemok ke apa ke .. haha . tetap gak !! tu yang penting .. sayang awak lebih laa encik tunang ^_^

Friday, June 3, 2011

wan VS hospital :)


alhamdulillah .. wan dah boleh discharged . seminggu jugak la wan duk dalam Hospital Pakar Al-Islam ni . start masuk wad 29.5.2011 .. gara2 kena serang lemah jantung . lepas tu demam . darah tinggi pulak yang turun naik.. hari selasa pulak nurse check wan.. dapat kencing manis la pulak.. tapi mujur tak tinggi sangat .. thanks to mama sebab temankan wan hari2 .. mak and syada pulak temankan malam nak tidur . semalam aku dengan syada yang temankan wan untuk hari yang terakhir kat wad ni . Nurse yang jaga wan pon baik2 .. doktor pon sama.. Doktor yang check wan 2 orang . Nurse 5 orang .. bukan tu je tau . Makcik CLEANER pon jadi kawan wan .. mungkin sebab tu wan dah makin baik . makanan kat hospital ni pon sedap2 .. sampai ak dengan syada pon bedal . balik uma nanti KEBULUR laa . haha .. hope wan akan lebih sihat dan baik2 je lepas ni . :)