Posts

Showing posts from June, 2011

Happy Father's Day

Image
Happy Father's Day to all father's in the world .. hari yang istimewa untuk bapa bapa sedunia . saat ini laa anda semua boleh lihat betapa bahagianya mereka saat anak anak mereka mengucapkan "Selamat Hari Bapa,Ayah .. Happy Father's Day,Daddy" tetapi saat ini aku hanya mengenangkan arwah ayah aku yang dulu aku tidak kesampaian untuk memberikan beliau apa-apa .. tetapi apakan daya Allah lebih menyayanginya lebih daripada kami sekeluarga . apa-apa pun kami redha dengan ketentuan dari-Nya .. beliau adalah seorang ayah yang baik dan bertanggungjawab sebenarnya . walaupun kadang kala beliau lalai terhadap kami . tapi itulah hakikat dan dugan hidup kami . masing masing ada dugaan yang lain kan ? so ini cerita aku .. saat beliau menyambut kepulangan dari yang Maha Esa . aku masih berusia 16 tahun (kini 20tahun) sudah 4 tahun beliau meninggalkan kami . tapi aku tak pernah menyesal dan merungut memiliki beliau sebagai seorang ayah aku; tanpa dia takde laa aku kan ? hilang…

loves EDITING ..

Image
hah .ni ada update lagi dari aku . korang mesti dah jemu kan nak baca blogg aku ni . mesti korang duk bercakap cakap ..rajin aku dok update blog ni . huhu. update aku kali ni berkenaan dengan editing picture. walaupun aku tak ada camera DSLR. canon nikon and etc . but aku ada camera digital dan camera handphone Sony Ericsson Xperia X10 aku tuh . lagi senang nak bawak.. daripada DSLR tuh walaupun aku memang terSANGATT laa nak camera tuh..huhu. jom tengok picture picture yang aku sempat edit bile aku dah kebosanan .. kebanyakkannya picture aku laa .. kalau ada terUPLOAD picture tak bertudung tuh . tu picture lamaaa laa ..tapi aku dah perbaharui kan dengan EDIT ^_^

combine picture . cantik tak?? jadi satu kan ..


yang ni tunang aku yang amik . huhu .. ala ala model gitu walaupun aku katek!! haha

termenung jauh nampak .. ^_^

pic ni adik aku yang amik .. cantik ?
yg tengah tu adik aku.. apaa tu kt tgh seluar ? haha .. shhh..

yg ni special sikit .. ^_^
yang ni paling special . sebab OREN ! hihi
ya…

have a great day ... ^_^

Image
semalam hari yang paling best laa . sebab pertama adalah anniversarry one year engagement einnaffendy .. sebab kedua . perangai tunang aku tu tetibe jadi giler .. sejak tengok maharaja lawak jozan .duk terikut ikut .awan nanonanonanonano~~~ .. HAHA . tak giler tu namenya? sebab ketiga adalah buat pertama kali dia sanggup tinggalkan joran dia untuk pegi dating dengan aku .haha.. nak tahu kenapa aku cakap macam ni? sebabnya selama ni dia tak pernah tinggalkan joran dia tu.mana die pegi mesti dia bawak .. sentiasa je ada joran tu dalam kete KANCIL aku tu . hoho.. sebab keempat ni yang paling terkesimaa .haha tak boleh blaa..nak tahu sebab ap? sejak dia tinggalkan danau kota pasal kess orang yang tak ada hati perut tu. semalam aku ajak pegi sana . dia nak lak pegi. No OBJECTION!! huhu..setahun dah bertunang..baru semalam aku ajak dia nak pegi. sebab kelima adalah tengok movie!! KL GANGSTER .memang gempak laa filem tu ..walaupun first intro tu camera kabut sikit. tapi bila dah sampai part …

tembam pendek .. hihi ^_^

Image
sejak akhir akhir ni aku tersanggattt laa kuat makan sampai aku tak sedar badan aku dah semakin naik .. pipi dah semakin tembam .. sampai kan ibu dan makcik aku pon tegur .. betapa kuatnya aku makan . mana taknya . celik je mata perot lapar . lepas mandi je lapar . tengok tv je lapar . apa lagi . MAKAN laa . mana boleh tahan perot lama lama . sampai adik aku cakap macam ni "ehh .. ko ni makan tak henti henti . nak gemok macam aku erk?" HAHA .. giler ke tak sampai adik aku pon cakap macam tu .. biar laa .. aku memang nak badan aku berisi sikit daripada kurus macam tiang elektrik tu .. huhu . sejak dari tu . aku teros makan .. dan makan . sampai aku kenyang .. makan tidur makan tidur .. hihi .. gambar gambar kat atas tu korang boleh tengok betapa tembamnya aku sekarang berbanding dengan dulu . caye tak ?? orang kata .. hati senang .. hihi ^_^
p/s: jangan tanya kenapa aku suka sangatt dengan warna oren tuh!!

one year einnaffendy engagement ^_^

Image
Bismillahirahmanirahim ..
harini(12.06.2011)genap setahun pertunangan aku dengan Mohd Affendy .. Alhamdulillah .. kami masih utuh . dan masih lagi sayangg dan menyayangii .. orang kata tunang lama lama ni banyak dugaannya .. DUGAAN tu mana mana pun ada selagi kita hidup di muka bumi ini . sedangkan orang yang dah berkahwin pun ada dugaan jugak . bukannya tunang je . tak Kahwin pun ada dugaan jugak .. aku bersyukur ke hadrat Illahi kerana panjangkan jodoh aku dengan dia hingga ke harini. aku harap ia akan kekal sampai akhir hayat aku nanti . InsyaAllah .. dengan izin dari-Nya . jauhi kami dari benda yang tak elok dan musibah yang tak mampu kami lalui dan hadapi . alhamdulillah aku di pertemukan dengan dia walaupun dia banyak kekurangan . tapi yang penting HATI dia baik . dan dapat jaga aku dengan baik .. walau apapun orang cakap pasal dia . aku tak kisah . sebab aku lebih kenal sape dia . 5 tahun berkasih sayangg. setahun bertunang . 5+1=6 . 6 tahun aku dengan dia .sedikit sebanyak aku …

am i fat ??

Image
ehh .. pecah rekod laa .. 3 hari berturut-turut melantak MCD .. giler kentang laa .. tunang aku dah membebel .. asyik dok melantak MCD .. ni gara-gara lepas makan makanan hospital time wan masuk hospital hari tu .. last aku makan breakfast je laa . lepas tu makan tengah hari makan kat kedai . habis lak nasi aku makan .selalunye tak habis .. lepas tu petang pegi KLCC dengan syada and teha . melantak roti .. blueberry cheese tart . MCD lagi .. semuanya habis aku kerjakan .. tak penah penah aku makan banyak macam tuh .. yang pelik nya . syada pon makan jugak makanan hospital tapi takde laa nak melantak 24 jam .. hari sabtu lak . lepas je aku bangun tidur petang uw .. tetibe je ni .. terasa tekak nak makan MCD lagi .. dahsyat betol la perot ni . teros aku siap siap . dengan tak basuh muka baru bangun tidur . teros sarung je tudung mana yang ada .. berdesup aku pegi KLCC .. nasib baik laa rumah syada uw dekat dengan KLCC .. kalau tak jenuh aku nak drive jauh jauh .. HAHA .. harini pegi car…

M.E vs M.A.K.A.N ^_^

Image
makin hari makin banyak lak makan .. makin naik lak badan .. tak pegi timbang lagi . bpe la agak2 nya berat badan sekarang erk .. hoho .semalam pegi jalan2 dengan adik2 sepupu .. teha and syada kat KLCC lepas wan discharged ... makan MCD,cheese tart .. woo .. harini .. MCD lagi .. blueberry cheese tart lagi .. haha .. nak buat camne . tekak nak makan . kang lapar susah lak an .. hoho .. sebelom tu . mesej dlu dengan encik tunang Mohd Affendy ..
I said: "sygg nak makan MCD lagi laa jap lagi nak beli ..." en. tunang said: "syg gemokk b cari lain" I said: "Takde maknanye b nak cari lain"
tu la kisahnye .. last2 aku pakai tudung .. siap2 . teros gerak pegi KLCC ..beli MCD .. bluberry chesse tart kat Roti Boy ... makan sampai lebam .. wahhh .. peduli apa aku orang nak cakap aku apa pon .. hoho .. asalkan perot aku kenyang .. hihi ..yang penting encik tunang sayang kat aku .. haha . tu yang penting . aku gemok ke apa ke .. haha . tetap gak !! tu yang penting .. sa…

wan VS hospital :)

Image
alhamdulillah .. wan dah boleh discharged . seminggu jugak la wan duk dalam Hospital Pakar Al-Islam ni . start masuk wad 29.5.2011 .. gara2 kena serang lemah jantung . lepas tu demam . darah tinggi pulak yang turun naik.. hari selasa pulak nurse check wan.. dapat kencing manis la pulak.. tapi mujur tak tinggi sangat .. thanks to mama sebab temankan wan hari2 .. mak and syada pulak temankan malam nak tidur . semalam aku dengan syada yang temankan wan untuk hari yang terakhir kat wad ni . Nurse yang jaga wan pon baik2 .. doktor pon sama.. Doktor yang check wan 2 orang . Nurse 5 orang .. bukan tu je tau . Makcik CLEANER pon jadi kawan wan .. mungkin sebab tu wan dah makin baik . makanan kat hospital ni pon sedap2 .. sampai ak dengan syada pon bedal . balik uma nanti KEBULUR laa . haha .. hope wan akan lebih sihat dan baik2 je lepas ni . :)